Beurzen passé? Voor ons is weer bevestigd van niet!

Je hoort het mensen wel eens zeggen, dat een beurs eigenlijk niet meer van deze tijd is. Het kan ook online, toch? Natuurlijk kan er tegenwoordig heel veel online, maar drie dagen Harderberg bewezen voor ons weer eens hoe waardevol een beurs kan zijn. Door alle gesprekken die we voerden weten we: dit was goed, nuttig en leuk. Nieuwe relaties zijn ontstaan, bestaande relaties zijn versterkt en oh zo belangrijk ook, we kregen veel waardevolle feedback op onze producten: de afsluiters en thermostaten van Herz. De antwoorden op de twee meest gestelde vragen op de beurs leest u hier.

Het is een drukke tijd. Ook voor u waarschijnlijk. We zijn bij Durinck flink aan het bouwen. Niet in letterlijke zin, maar wel figuurlijk. Herz weer hernieuwd onder de aandacht brengen, plannen maken, bezoeken afleggen.

Gisteren bijvoorbeeld, stond in het teken van de nieuwe catalogus, als aanvulling op ons online productenoverzicht. We weten namelijk dat u daar als onze klant absoluut waarde aan hecht. Aan iets makkelijk op kunnen zoeken of even bladeren. Om die reden houden we het programmaboek ook overzichtelijk. Alleen de voor de Nederlandse markt relevante producten komen erin. Inclusief uitgebreide technische omschrijving natuurlijk. Want ook daarvan weten we hoe fijn u dat vindt.

Zo goed mogelijk helpen

Het is een simpel voorbeeld, maar we zijn er de hele dag mee bezig: hoe kunnen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken? Hoe kunnen we u zo goed mogelijk helpen en u op de voor u meest prettige manier voorzien van informatie? Zo kwam onder meer ook de beslissing over onze beursdeelname in Harderberg tot stand. Harderberg is een echte netwerkbeurs en dat is wat we willen. Contact met onze klanten, hen de gelegenheid geven (nieuwe) producten vast te pakken en te bekijken, zodat we waardevolle feedback krijgen.

Veelgestelde vraag 1: de HerzCON 

NIEUW: De HerzCON, een compleet geassembleerde afsluiterset speciaal voor fan coil units.

Neem bijvoorbeeld de HerzCON, een nieuw product van Herz. Dit is een compleet assembleerde afsluiterset speciaal voor fan coil units. De kogelafsluiters, volumestroom/drukverschilregelaar en vuilfilter zijn al in de geïsoleerde unit geïntegreerd. Je monteert deze prefab unit eenvoudig bij de installatie of vervanging van de afsluiters.

Met de HerzCON kun je de installatie bovendien spoelen, bijvullen en onderhouden, zonder demontage van het aanwezige filter en zonder dat je het systeem leeg hoeft te laten lopen. Nog een voordeel: de volumestroom/drukverschilregelaar met balansventielen garandeert een constante druk en volumestroom en zorgt zo voor maximale energie-efficiëntie en besparing op de energiekosten.

Op de beurs hadden we een zware messing HerzCON hangen waar veel vragen over werden gesteld. Technisch, omdat het natuurlijk heel actueel is om installaties te optimaliseren. Maar ook praktisch, zoals wat de maten zijn, wat het kost en wanneer het leverbaar is. Voor alle technische specificaties verwijzen we u graag door naar de 2BA. We schreven eerder ook al een blog over dit slimme product.

Veelgestelde vraag 2: dynamische thermostaatkopkranen
De andere vraag die we veel kregen ging over dynamische thermostaatkopkranen. Dat blijft een actueel onderwerp, waar Sjoerd eerder in een blog ook al aandacht aan besteedde. Het is een type kraan dat Herz niet levert en dat is een hele weloverwogen keuze geweest van Herz, die tot stand kwam na uitgebreid onderzoek.

Door het membraan in deze kranen, dat afhankelijk van de tegendruk dichtloopt waardoor de kraan automatisch meer weerstand geeft, kan de kraan op termijn dichtslibben met vuil en dan slecht gaan functioneren. Dan is zo’n kraan een dure, onnodige oplossing. Herz heeft duurtesten gedaan met membraan-kranen en het uitval-risico bleek zo groot, dat Herz er niet aan begint.

Dat heeft ons overigens wel getriggerd om meer onderzoek te doen naar de mogelijkheden van reiniging. Het cv-water in Nederland blijkt namelijk best vuil te zijn en omdat we gebruik maken van gewoon kraanwater, komt er eigenlijk te veel zuurstof en kalk in de installatie. We zijn nu een samenwerking aan het onderzoeken met bedrijven die cv-water reinigen en mogelijkheden om installaties te vullen met volgens de Europese VDI 2035 norm goedgekeurd water. Daarover later zeker meer!

Beurs voorbij, het netwerken blijft

Heeft u ons op de beurs gemist en wilt u wel snel een keer afspreken om uw vragen te stellen of de producten van Herz (opnieuw) te leren kennen? Dan komen we graag langs. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken!

Geschreven door:
Henry Kale