Energie besparen met Herz thermostatische radiatorkranen

thermostatische radiatorkraan herz

Energie besparen met Herz thermostatische radiatorkranen

Met een juist waterzijdig ingeregelde installatie is veel te winnen, zowel in comfort als in energieverbruik. Wanneer de flow in de installatie goed geregeld is, stroomt er precies de juiste hoeveelheid warm water door de radiatoren waardoor de ruimtes zo optimaal mogelijk worden verwarmd.
Hierdoor verbeterd de warmteafgifte en kan het energieverbruik verminderen met 5% tot wel 15%. Gezien de huidige gasprijs kan dit behoorlijk schelen qua energiekosten t.o.v. een niet goed ongeregelde installatie en zijn de investeringskosten snel terugverdiend. 

thermostatische radiatorkraan changefix
Vaak krijgen wij de vraag of het mogelijk is een Herz handbediende radiatorkraan thermostatisch te maken. Dit kan, mits er de juiste kranen van de serie AS-T of AS-T-90 gemonteerd zijn. Deze kranen zijn om te bouwen naar een thermostatische radiatorkraan door het binnenwerk te vervangen door een thermostatisch binnenwerk. Wanneer u dit uitvoert met de Herz Changefix kan de installatie onder druk blijven staan (erg makkelijk bij een gestapelde bouw), waarna de thermostatische radiatorkraan kan worden ingeregeld.

Ook het herziene bouwbesluit uit 2020 verplicht ons de waterzijdige gebalanceerde installatie. Dit is van toepassing bij nieuwbouw, maar denk ook aan renovatie bij vervanging of een bijgeplaatste radiator.

Deel dit bericht