Flensventielen in een installatie

flensventielen herz

Flensventielen in een installatie

Wanneer er wordt gekozen om een flensventiel te plaatsen in een installatie, heeft men de keuze uit een vlinderklep of een schuifafsluiter afhankelijk van de toepassing.

Vlinderklep
Een vlinderklep is een open/dicht afsluiter met een geringe inbouwlengte, waarmee de leiding middels een kwartslag volledig geopend of volledig gesloten kan worden. Herz heeft vlinderkleppen welke worden gemonteerd als tussenflensuitvoering met vier tot acht ogen, of als flensuitvoering AF met vier tot acht boringen. De bediening van de vlinderklep kan middels een handgreep, transmissie of elektronisch. 

Schuifafsluiters
Naast de vlinderkleppen heeft Herz een breed assortiment schuifafsluiters.
De schuifafsluiters worden in een installatie alleen gebruikt voor een isolatieklep met een volledig open stand of volledig gesloten stand middels een op- en neer gaande afdichting.

Bij een volledig geopende schuifafsluiter is er geen stromingsbelemmering in de afsluiter. Ze zijn goed toe te passen in installaties waarbij minimaal drukverlies en volle doorlaat vereist worden. De schuifafsluiters zijn van gietijzer met een flensaansluiting en evt. uitgevoerd met meetnippels. De bediening van de schuifafsluiters kan middels een handwiel en elektronische bediening welke is gemonteerd op een niet stijgende spindel. 

De vlinderkleppen en schuifafsluiters kunnen toegepast in een installatie voor o.a. HVAC, watervoorziening, afvalwater, industriële toepassing en energie voorziening.

Klik hier voor alle flensventielen van HERZ.

flensventielen herz producten

Deel dit bericht