Hulp bij het inregelen van Herz radiatorkranen

thermostatische radiatorkraan herz

Hulp bij het inregelen van Herz radiatorkranen

Sinds 10 maart 2020 is het herziene bouwbesluit gepubliceerd en ook vanaf deze datum van toepassing. Dit betekent dat het waterzijdig inregelen verplicht is bij vervanging of bijplaatsen van radiatoren. Er dient hierbij technisch rekening te worden gehouden met de juiste diameter buis, ook zal de flow in de installatie moeten worden ingeregeld.

Het grote voordeel van waterzijdig inregelen is dat er door de radiatoren precies de juiste hoeveelheid warm water stroomt die er nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Hierdoor verbetert de warmteafgifte en kan het energieverbruik wel met 5 tot 10 procent dalen. Het comfort van de woning verbetert ook omdat de warmte beter wordt verdeeld tussen alle vragende radiatoren waardoor de woning gelijkmatig opwarmt.

Wanneer u radiatoren gaat toevoegen binnen uw installatie moeten deze worden voorzien van thermostatische kranen en voetventielen. De Herz thermostatische kranen werken volgens het statisch principe en werken altijd optimaal onafhankelijk van het aantal radiatoren binnen de installatie. Om snel de juiste inregelstand te bepalen hebben wij deze inregeltabellen voor u waarin u eenvoudig kunt aflezen welke inregelstand er gewenst is bij een bepaald type radiator. Tevens wordt er rekening gehouden met de plaats van de radiator binnen de installatie.

De inregeltabellen zijn ook te vinden onder het kopje ‘Downloads’.

radiatorkranen inregelen

Deel dit bericht