In praktijk: Waterzijdig inregelen met Van Nes

herz - project van Nes

In praktijk: Waterzijdig inregelen met Van Nes

Het herziene bouwbesluit van maart 2020 betekent dat waterzijdig inregelen verplicht is bij vervanging of bijplaatsen van radiatoren.
We regelen radiatoren in om de waterstromen (debieten)  in de installatie beter te verdelen, en het rendement te maximaliseren. Hiervoor bereken je een optimaal debiet. Herz biedt voor haar afsluiters handige tools welke eenvoudig aangeven op welke stand de radiator ingeregeld mag worden.

Omdat waterzijdig inregelen nog niet voor alle monteurs de standaard is, biedt Herz kosteloos deze cursus aan. Op deze manier levert Herz haar bijdrage door eenvoudig aan te tonen hoe waterzijdige inregeling correct te genereren is en daarmee het wooncomfort en rendabiliteit van de installatie te vergroten.

Voor dit project is Herz uitgenodigd door de heer Westers van installatiebedrijf Van Nes en met de heer Bloemen van woningcorporatie MeerWonen. MeerWonen is een woningstichting welke zorg draagt voor het bouwen, onderhouden en verhuren van woningen in de gemeenten Oegstgeest, Kaag en Braassem. Daarnaast maakt de corporatie zich sterk voor goede en betaalbare woningen. Herz-ambassadeur installatiebedrijf van Nes is de verduurzaming van het woningbestand van woningcorporatie MeerWonen gestart.

Theo:
Vaak denken monteurs wel te weten wat waterzijdig inregelen is, maar als puntje bij paaltje komt blijkt dat er toch wat informatie mist. Ik heb Jeremy van Herz uitgenodigd zodat onze monteurs uit eerste hand te zien krijgen wat de verschillende stappen zijn. Mario en Jaïr hebben nu onder begeleiding van Jeremy een aantal radiatoren waterzijdig ingeregeld en kunnen nu zelfstandig aan de slag.
Ik zit al ruim 40 jaar in het vak en werk nu 1,5 jaar bij van Nes. Bij mijn vorige werkgever, maar ook bij Van Nes wordt er gekozen voor Herz producten. Een merk dat bekend staat om haar kwaliteit, daarnaast spreekt de manier van inregelen ons erg aan! Daarnaast vind ik het contact met de Herz vertegenwoordigers erg fijn.

We vroegen installateurs Mario en Jaïr welke ervaringen met waterzijdig inregelen zij al hadden.

 

Herz Mario - van Nes

Mario:
Ik zit nu ruim 15 jaar in het vak en werk 5 jaar bij Van Nes. Dit is voor mij het eerste project in lange tijd waar ik waterzijdig inregelen toe pas. Ik dacht dat het ingewikkelder was, maar na uitleg van Jeremy valt dat eigenlijk heel erg mee. Vooral de tools zijn erg handig, je leest de juiste stand zo af!
Ook liet Jeremy de Changefix zien, een gereedschap  waarbij je onder druk de insert kunt vervangen. Ik denk dat we hier nog veel van gaan horen.

 

 

Herz - Jair van Nes

Jair: Dit is mijn eerste week bij Van Nes. Ik kom wel uit de installatiewereld en heb ook zeker wel van Herz gehoord, maar ik heb nog nooit eerder waterzijdig ingeregeld.
Ik vond het positief dat Jeremy van Herz langs kwam bij dit project, het is mij nu meer dan duidelijk. Ook de Changefix is een mooi systeem, dit heb ik nog nooit eerder gezien!

 

Deel dit bericht