Thermostatische afsluiter TS-99-V

thermostatische afsluiter ts-99-fv

Thermostatische afsluiter TS-99-V

Onze thermostatische afsluiter TS-99-FV is uitermate geschikt voor blokverwarming, ook wel stadsverwarming. Door zijn fijne doorlaat is deze kraan de perfecte keuze in combinatie met onze Herz HIU M. Door de installatie waterzijdig in te regelen verhoogd u het comfort en bespaart u energie.

Technische gegevens:
De TS-99-FV word in drie varianten geleverd. Zie onderstaande tabel voor de juiste bestelnummers.

ts-99-fv bestelnummers
Alle thermostatische TS-99-FV kranen zijn vernikkeld en worden voorzien van een paarse bouwkap. Deze worden standaard geleverd met een conisch staartstuk. De universele afsluiters zijn zowel geschikt voor draadpijp als voor klemverbinding. De klemset moet apart worden besteld.

Max. bedrijfstemperatuur 120 °C
Max. werkdruk 10 bar

Waterzijdig balanceren van de installatie:

De TS-99-FV is dubbel instelbaar en bij uitstek geschikt om uw installatie waterzijdig te balanceren. Door gebruik te maken van deze toepassing voldoet u aan de normen van het bouwbesluit 2020 en levert u een bijdrage aan een optimaal functionerende en duurzame installatie.

De voorinstelling komt tot stand door verdraaiing van een huis welke de afsluitkegel omvat. Op deze wijze realiseert u een traploze naregeling. Deze vorm van naregeling laat de heffing van de afsluitkegel ongemoeid. De voorinstelling kan handmatig door het verdraaien van de paarse kunststof kartelmoer op het bovendeel tot stand worden gebracht. Daarvoor dient de wijzer op de gewenste voorinstelstand te worden geplaatst, zie hiervoor de betreffende inregeltabel of raadpleeg de Herz App voor inregelstanden.

De voorinstelling kan ook gerealiseerd worden d.m.v. de HERZ-instelsleutel (art. nr. 1 6819 98). Deze sleutel wordt op de vertanding van het bovendeel geplaatst, om zo makkelijk de paarse kop te draaien naar de gewenste stand.

 

Vervangen van de insert:

Wilt u de insert vervangen? Maak dan gebruik van de Herz Changefix.
Het vervangen van de insert in een thermostatische kraan is niet ingewikkeld, maar kan wel een tijdrovende klus zijn. Tenminste, als dat gebeurt zonder de Herz Changefix. Dan moet u namelijk eerst het systeem aftappen, dan het bovendeel verwisselen, dan de installatie weer vullen en ontluchten en als u pech heeft, later nog eens terugkomen omdat er toch nog lucht in de installatie zit.

Met de Changefix kunt u de kraan vervangen terwijl de installatie onder druk staat. Geen water meer aftappen dus, en dat levert zo uren tijdwinst op.

changefix thermostatisch bovendeel stuk ger

Voor de werking van de Changefix verwijs ik u naar de instructievideo. (Video 4)

Inbouwvoorschriften:

Vanwege de fijne doorlaat van de TS-99-FV is het voorkomen van dichtslibben belangrijk. Hierbij moet beslist schoon cv-water worden gebruikt. Het inbouwvoorschrift adviseert het plaatsen van filters of vuilvangers als noodzakelijk. Hiervoor zou u gebruik kunnen maken van onze lucht- en vuilafscheider:

lucht en vuilafscheider herz

Voor de werking van de Lucht- en vuilafscheider verwijs ik u naar de instructievideo. (Video 2)

 

Wilt u meer weten over een van de bovenstaande producten?
Neem dan contact op met uw Herz vertegenwoordiger.

Deel dit bericht