Waterzijdig inregelen levert u meer comfort en lagere energiekosten

Waterzijdig inregelen levert u meer comfort en lagere energiekosten

Met waterzijdig inregelen wordt het water in de cv- installatie gelijkmatig over de radiatoren verdeeld. Hierdoor worden ruimtes efficiënter verwarmt en optimaliseer je de installatie. Wanneer wij de installaties waterzijdig juist inregelen kan dit Nederland tussen 10 en 20 procent energie kosten besparen per jaar.

In het verleden was het inregelen van een installatie niet verplicht en lag de focus van de installateur vooral op het installeren van een installatie. Het gewijzigde bouwbesluit van maart 2020 verplicht dat gewijzigde- of nieuwe installaties op de juiste manier worden ingeregeld. Een goed berekende- en ontworpen installatie en een juiste montage maken het verschil in energiebesparing.

Herz afsluiters zijn allen regelbaar, de thermostatische radiatorkranen werken veel al volgens het “Statisch” principe. Bij Statisch waterzijdig inregelen wordt het binnenwerk eenmalig handmatig ingeregeld op de berekende stand, dit is het meest efficiënte aantal liters betreffende de radiator. Als alle ingeregelde radiatoren open staan is de installatie in balans.
Ook heeft Herz een uitgebreid programma druk gecompenseerde afsluiters. Wanneer er een drukwijziging in de radiator groep plaatsvindt, doordat er bijvoorbeeld een radiator afsluiter in een groep gesloten wordt, past deze afsluiter de flow volledig geautomatiseerd aan. Door correct gebruik te maken van de huidige technieken optimaliseert u de installatie en maakt u uw investering daadwerkelijk rendabel.

In Nederland is de meest toegepaste Herz thermostatische radiator afsluiter de TS-98-V serie. Maar ook wanneer uw klant meer design wenst, heeft Herz een passende oplossing: de serie DE LUXE  is dan voor u leverbaar in diverse de kleuren; waaronder chroom, wit (ral 9010) en mat zwart.

 

Naast het statische programma biedt Herz u ook een compleet druk gecompenseerd assortiment.
In uiteenlopende maatvoeringen van DN 15 tot en met DN 80 voor de draad uitvoeringen en tot DN 500 in de flens uitvoeringen.

     

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertegenwoordiger of door te mailen naar info@herz.nl

Deel dit bericht