Waterzijdig inregelen verplicht bij het vervangen of bijplaatsen van radiatoren

Waterzijdig inregelen verplicht bij het vervangen of bijplaatsen van radiatoren

Sinds 10 maart jl. is dit herziene bouwbesluit gepubliceerd en ook vanaf deze datum van toepassing. Bij een nieuwbouw betekent dit voor u dat er volgens de Europese richtlijnen voor het verbeteren van de energieprestaties in gebouwen, EPBD, moet worden geïnstalleerd. Er dient technisch rekening te worden gehouden met de juiste diameter leidingen en de flow moet worden ingeregeld.

Als u radiatoren gaat toevoegen binnen een verwarmingssysteem, moeten deze radiatoren worden voorzien van thermostatische radiatorkranen en een voetventiel. De Herz thermostatische radiatorafsluiters zijn hiervoor uiterst geschikt. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met het aantal thermostatische radiatorkranen welke geplaatst zijn binnen de installatie. Herz balanceert de installatie per radiator volgens het statisch principe. Zo bent u verzekerd van zowel een energie- als kostenbesparing. Uiteraard heeft Herz ook een uitgebreid assortiment dynamische regelingen. Uw vertegenwoordiger levert u hier graag de benodigde technische informatie over.

Het grote voordeel bij “waterzijdig inregelen” is dat er door de radiatoren precies de juiste hoeveelheid warm water stroomt die nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Hierdoor verbetert de warmteafgifte en kan het energieverbruik dalen met 5% tot wel 10%. Het comfort van de woning verbetert ook omdat de warmte beter wordt verdeeld tussen alle radiatoren waardoor de woning gelijkmatiger opwarmt.
Herz Nederland vertelt u graag hoe u de Herz afsluiters kunt instellen en zo uw bijdrage kunt leveren aan een beter milieu, besparing in uw portemonnee en aan de wettelijke eisen van het bouwbesluit kunt voldoen.
U kunt deze informatie eenvoudig opvragen via info@herz.nl of download de betreffende app middels onderstaande link: https://www.herz.nl/downloads/herz-apps/

Wij zien uw reactie graag tegemoet,

Frank Laumen

Deel dit bericht